Verhuizen kan voor flink wat stress zorgen. Vooral als je de verhuisdag niet goed voorbereidt. Met een goede voorbereiding kun je zorgen voor een relaxte verhuisdag.
In dit blog behandelen we de 4 beste inpak-tips voor als je gaat verhuizen. Hoe moet je inpakken voor een verhuizing? Welke opties zijn er om de verhuizing nog makkelijker te laten verlopen?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Met onze verhuistips verminder je de kans op een stressvolle verhuisperiode.
Maak zo vroeg mogelijk een verhuischecklist met een tijdlijn. Of je nu drie maanden hebt of een week: een tijdlijn helpt je met het ordenen van alle acties die je moet ondernemen. Inpakken is vaak het meeste werk van de hele verhuizing. Door een checklist en een tijdlijn te maken, kun je relaxt inpakken.
Als je de tijd hebt, raden we je aan om niet te strak te plannen – sommige dingen duren langer dan je verwacht. Neem de tijd, als je die hebt.
Niet iedereen denkt aan een verhuisbudget. Toch kan dit voor veel rust zorgen. Je wilt niet op de bonnefooi van alles aanschaffen, om er later achter te komen dat je veel meer hebt uitgegeven dan verwacht.
Dat geldt ook voor verhuisdozen: koop niet de allergoedkoopste dozen. Goedkoop is echt duurkoop; je hebt dan namelijk een grote kans dat ze het gewicht niet kunnen houden of snel doorzakken. Aan de andere kant hoef je ook niet de allerduurste dozen te kopen. Om geld te besparen kun je het beste ruim van tevoren beginnen met het rondkijken voor een aanbieding.
Bereken wat je nodig hebt en hoeveel het ongeveer kost. Als je materiaal moet huren of professionele verhuizers inschakelt, neem dan de tijd om prijzen te onderzoeken.
Je kunt tijden van tevoren beginnen met spullen inpakken. Begin bijvoorbeeld met je winterkleding, of pak vast de logeerkamer in. Zorg ervoor dat je niet te veel zware spullen in één doos doet. En markeer breekbare spullen (en waardevolle spullen) met stickers, zodat je tijdens het verhuizen weet wat kwetsbaar is en dus bovenop de stapel moet.
Probeer zoveel mogelijk per kamer in te pakken. Als je dan verhuist naar je nieuwe adres, kun je in elke kamer de goede verhuisdozen zetten. Dat scheelt slepen! Wees hierbij wel een beetje flexibel: een doos die half gevuld is met boeken, kun je verder opvullen met een hoofdkussen. Half lege dozen zijn zonde.
Denk er ook aan dat je in de verhuisdozen lichte dingen bovenop legt. En zijn er spullen die je eerder nodig hebt? Let erop dat je die dan niet onderin een doos stopt.
Geen zin om steeds op en neer te rijden met de auto? Vind je het spannend om zelf met een busje te rijden? Of moet er nog veel gebeuren in je nieuwe huis en heb je niet zoveel tijd? Dan kun je overwegen om een professioneel verhuisbedrijf in Groningen in te huren.
Een goed verhuisbedrijf heeft alle verhuismaterialen bij zich. Een bus, verhuisdekens of een traplift – jij hoeft je nergens meer zorgen over te maken.
Jouw spullen worden snel en veilig naar je nieuwe huis gebracht. En als je goed vooronderzoek doet, hoeft het echt niet zo prijzig te zijn. Stem van tevoren goed af wat je precies gedaan wilt hebben. Met een beetje geluk heeft het bedrijf extra services, zoals inpakhulp.
Leg een verhuisservice zo vroeg mogelijk vast. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een schoonmaker, of een schilder. Zo voorkom je dat ze al volgeboekt zijn.
Zorg dat je belangrijke papieren bij je houdt. Het laatste wat je wilt is dat je een polis of belangrijke brief kwijtraakt. Arbeidscontracten en verhuiscontracten kun je ook het beste bij je houden.
Technisch gezien is dit geen inpaktip, maar wel heel belangrijk: laat belangrijke instanties weten dat je gaat verhuizen. Denk hierbij aan je tv- en internetprovider, energieleverancier, maar ook de belastingdienst, zorgverzekeraar en je werk. Je wilt niet dat officiële documenten naar je oude adres worden gestuurd.
Hoe voorkom je dit? Door van tevoren een checklist te maken met organisaties die je moet bellen of mailen. Zo weet je zeker dat je geen enkele instantie vergeet.
Je kunt je verhuizing zo relaxt mogelijk maken door: